Coretan Pasif Pemula Bicara

By setanggi syurga on 12:09 PTG

Filed Under:

Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.

Setiap masalah yang datang, janganlah engkau memandangnya berat, kerana di hadapan sana lebih banyak ujian yang akan menghampirimu samada engkau bersedia mahupun sebaliknya. Anggaplah setiap ujian yang datang hanya sebagai satu persinggahan yang ianya hanya bersifat sementara. Tidak ada yang kekal di dunia melainkan Allah. 

Dunia tempat ujian. Akhirat tempat yang kekal abadi. Terlalu lama tidak berkongsi rasa. Mungkin masa yang cukup membataskan. Dalam diam, motivasi untuk terus menulis tetap diberikan oleh seseorang. Dia seorang penulis. Mungkin semua blogger pasif yang ditemuinya di berikan motivasi berkarya seperti aku. Jawapan biasa aku berikan: tak ada masa. Namun, setiap bertemu beliau tidak pernah berhenti untuk saranan menulis, katanya bagi mengimbangi tulisan-tulisan wanita diluar sana yang kosong. Sedang kutahu, setiap tulisanku juga tidak punya apa-apa. 

Apakah pelajaran penting di sebalik setiap penulisan? Aku masih lagi tertanya. 

4 ulasan for this post

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Posted on Rabu, Jun 24, 2015 11:13:00 PTG  


شركة المثالية للتنظيف

شركة المثالية توفر علي ربة المنزل عناء التنظيف، والمواظبة علية بإستمرار، خصوصا وأن ربة المنزل الآن يكون عليها مهام كثيرة شاقة ولا يكون لديها مساحة من الوقت للقيام بمهام التنظيف، وليس فقط التنظيف هي من مهام الشركة بل أن الشركة أيضاً تُقدم مجموعة مُختلفة من الخدمات الأخرى التي تخدم راحة عُملائها، بالإضافة إلي تقديم مُستوي عالي من الكفاءة في تنفيذ الخدمة.
خدمات شركة المثالية:
ولأن شركة المثالية تقوم علي راحة عُملائها في تقوم بتوفر مجموعة مُختلفة من الخدمات مثل:
• تنظيف الستائر.
• تنظيف المفروشات.
• تنظيف السجاد والموكيت.
• تنظيف الكنب.
• تنظيف المجالس.
• مُكافحة الحشرات.
• رش مُبيدات.
• تسليك مجاري.
حيثُ أن لدينا مجموعة من أكفأ العمُال والأيدي العاملة، بالإضافة إلي اننا يوجد ليدنا أحدث أنواع الأجهزة والماكينات التي تُساعدنا في عملنا، بالإضافة إلي أن المساحيق المُستخدمة في عمليات التنظيف نقوم بإستيرادها من الخارج، وهي مُصرحة من وزارة الصحة ولا ضرر عليها.
كما أن شركة المثالية تستقبل تليفونات عُملائها علي المدار اليوم لإستقبال طباتهم وإستفسارتهم بإستمرار.
عزيزي العميل نُحاول أن نوفر لك جميع ما تحتاج إلية، علاوة علي ان أسعارنا لا تقبل المُنافسة.

Posted on Jumaat, Jun 01, 2018 11:08:00 PTG  
Posted on Jumaat, September 13, 2019 4:34:00 PG  
Posted on Selasa, Januari 21, 2020 8:21:00 PG